Orbán bablevese és a hatágú csillagok

2019. január 09. 13:41 - pufferblog

Coming-outtal kezdem: amióta a megélhetésemnek nem elválaszthatatlan része, hogy az összes belföldi témájú hírt elolvassam, meglehetős kevés politikai hírt fogyasztok. (Aminek - kár volna tagadni - nyilvánvaló mentálhigiénés önvédelmi okai és jó kis terápiás következményei is vannak.) Na, de most nem ez a lényeg. Hanem, hogy a Facebook-falamat a napokban két dolog lepte el, ami mondjuk elérte az ingerküszöböm: az O1G<3Gundel és a Vámos-Koncz fejére rajzolt Dávid-csillag. Pontosabban nem is maguk a mondjukhírek, hanem az az elég komoly dörgedelemsorozat, amit a mondjukliberális térfélen váltottak ki.

Valaki fekete filctollal két hatágú csillagot rajzolt fel egy reklámplakátra (legyünk pontosak: citylight-üvegre), amin Koncz Zsuzsa és Vámos Miklós szerepelnek. Pont az arcuk közepére. Vagyis most ez a két liberálistérfél-művész komolyan le lett zsidózva. Orbán Viktor új hivatalának menzáját a hírös-nevös Gundel fogja üzemeltetni, az árak pedig pont olyan arcpirítóan alacsonyak lesznek, mint régen a parlamenti büfében voltak. A miniszterelnök párszáz forintért jól bebablevesezhet majd.

karmelita_ebed_fit_800x10000.jpg

Fotó: Miniszterelnökség

Azt akarom én itt mondani, kedves mondjukliberálistérfélen még megmaradt féligelvbarátaim, plusz a magukat ellenzékinek valló politikusocskák, hogy gondoljuk már át még egyszer ezt a dolgot. Miféle komolyságú hírek ezek? Milyen történések? Olyan kevésre tartjuk magunkat, hogy ilyen kaliberű sztorikákon húzzuk fel magunkat, miközben százával történnek a ténylegdolgok, amik ezermilliószor jelentősebbek és még tenni is lehetne ellenük?

Bűnözőként kezelt szerencsétlen sorsú honfitársaink fagynak halálra az utcán, több százezer magyar ember otthonában nincs vezetékes víz és vécé, a bíróságok minden szinten politikai irányítás alá kerülnek, Pintér droidjai büntetlen térdelhetnek bele országgyűlésiképviselő-hátakba egy közintézményben. Mi meg csak rágjuk a gittízű gumicsontot, sőt még a tízujjunk is megnyaljuk utána.

Arról nem is szólok inkább semmit, hogyan lett elbalfaszkodva és eladva a választás 2014-ben ÉS 2018-ban.

Persze, Vámos kérje csak ki magának (bár szerintem fölösleges), hogy bármilyen szellemi prokarióta őt a származásával izélgesse, aki nyilván nemcsak az Apák könyvét nem olvasta, de saját szellemlovasát, Szabó Dezsőtse. Az efféle véglénynek természetesen arról se lehet fogalma, hogy Koncz mennyivel többet tett az antikommunizmus ügyéért (ha ilyen állat nincs, akkor szori), mint az ő bármely ismert eszmetársa. De ebben ennyi van. A kilencvenes években a Horn-kormány alatt is történt ilyen. Sőt, még nyugati demokráciákban is szokott. Sok. És akkor és ott is ennyi volt benne. Kevés.

Az amúgy szerintem belefér, hogy egy nyomokban anti-establishment politikai mozgalom kurvaanyázzon a milliós fizetésükből a Gundel-menzán szinteingyenebédező illiberálfenevadakra. De az finoman mondva merőben visszatetsző, hogy az annak idején az MSZP-SZDSZ álbalos-virtiglibsi koalíciót körömszakadtig vakontámogató értelmiségiek és az abban részt vevő kriptopolitikusok kérjék ki maguknak a háromszázas bablevest. A pollerek ezen az oldalon is vidáman kikérték már azt annak idején a pultból. Az okosok meg megvédték a Mágnáskert-menüt.

Kultúrfölény, Barátaim! Volt már, hogy bevált. Meg lehetne most is próbálni. De nem így, előbb okosodni kéne meg egyenesedni.

Nagyon szeretjük sokkal okosabbnak és erkölcsösebbnek hinni magunkat a fideszeseknél, két fröccs közt gúnyolni őket feltételezett műveletlenségükért, hogy ők Márait nem olvasták, közben viszont sajnos szorítani kell a fingot, nehogymár kiderüljön, hogy mi sem. De tényleg, ne legyen már az, hogy nemcsak félműveltek vagyunk, hanem félhülyék is, hogy ilyen majdnemhíreket zabálunk és ezekre reagálva tesszük nevetségessé magunkat ahelyett, hogy a tényekkel és a teendőkkel foglalkoznánk.

Merhogy volna mivel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://puffer.blog.hu/api/trackback/id/tr5114551148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása